..Mengoptimakan sinergi GERAKAN MAHASISWA ke arah merealisasikan IMPIAN MAHASISWA.. ..dari MAHASISWA untuk MAHASISWA.. ayuh!!! bersama realisasikan misi ::KAMPUS MILIK MAHASISWA::

KALENDAR 2009

Tuesday, February 3, 2009

MAHASISWA BUKAN PEJUANG TOILET



Meneruskan rentak perjuangan mahasiswa dalam meletakkan dan mengembalikan maruah mahasiswa khususnya di UPM. Sekian lama, bumi lembah hijau ini sepi dan sunyi dengan sorak-sorai mahasiswa-mahasiswi yang lantang bersuara menegakkan kebenaran. Kesepian mahasiswa UPM dari pekikan mendaulat kebenaran ini menyebabkan sewenang-wenangnya mahasiswa diperlakukan sesuka hati oleh pihak pentadbiran universiti khususnya BHEP UPM.

Kemenangan barisan duta-duta pro-mahasiswa seramai 13 orang dalam pemilihan MPP yang lalu membuka dimensi baru dalam sejarah gerakan mahasiswa UPM.

Berpegang teguh pada perjuangan menegakkan kebenaran berprinsipkan pillar-pillar asas demokrasi sebenar, duta-duta pro-m UPM bakal mengorak langkah memperjuangkan hak-hak mahasiswa dan mengembalikan maruah mahasiswa daripada dicabul sesuka hati sebelumnya.

Perjuangan mahasiswa bukan sekadar memperjuangkan water cooler atau pejuang toilet, tetapi perjuangan mahasiswa mendasar kepada perjuangan sebenar meningkatkan martabat mahasiswa.

KITA BUKANLAH PEMULA BAGI SEBUAH PERJUANGAN, BUKAN JUA PENGAKHIR BAGI PERJUANGAN INI. TETAPI KITA ADALAH MATA RANTAI YANG MENYAMBUNG PERJUANGAN DALAM LAKARAN GERAKAN MAHASISWA UPM

7 comments:

Horizontal AXIS said...

Saya nak tengok suara-suara duta-duta Pro-M tu dalam blog ni. Pergi mana duta-duta? Dah nak dekat 3 minggu menang takkan tak ada sepatah dua kata mengibarkan semangat perjuangan korang tu? Duduk dalam toilet ke?

Anonymous said...

MAna duta pro M yang korang banggakan 2...

Duduk dekat belakang? penakut? pengecut?

Anonymous said...

DUTA MINYAK MASAK BOLEH LA...HAHA

Anonymous said...

Duta Kami Mahal.. mana boleh letak2 mcam tu je... bukan macam ASPIRASI.. MPP murahan..memondan pla tu.. hahah.. SOTONG KERING MURAH_MURAH>> SATU RINGGIT>> 9 KIl0...

Anonymous said...

rukun sembahyang mempunyai 13 rukun, dimana yang akhirnya adalah TERTIB.. kenapa rukun ini bukan dilaksanakan secara perbuatann dan bukan dalam bentuk perkataan.. Kaji, selidiklah dengan baik apa itu TERTIB..

Anonymous said...

fahami makna TERTIB sebelum kita bertutur, menulis dan membuat sesuatu (kelakuan).. sesungguhnya amat besar makna, hikmahnya jika kita tahu apa itu TERTIB...

Anonymous said...

fahami makna TERTIB sebelum kita bertutur, menulis dan membuat sesuatu (kelakuan).. sesungguhnya amat besar makna, hikmahnya jika kita tahu apa itu TERTIB...

 
Setting Up Blog Using Blogger | Original Template By Loft Real Eestate | Modified By iEn © 2008 | Best Screen Resolution: 1024x768 Pixels | Best View With Firefox